«Ανοιχτή Ημερίδα της ΕΟΔ για σεισμούς και έντονα καιρικά φαινόμενα»

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ανοιχτή ημερίδα με θέμα "Σεισμοί, έντονα καιρικά φαινόμενα. Πόσο έτοιμος είσαι;"

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε ανοιχτή ημερίδα που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00 με θέμα "Σεισμοί, Έντονα Καιρικά Φαινόμενα. Πόσο έτοιμος είσαι;".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αμφιθέατρο "Στέφανος Δραγούμης" (Λεωφ. Στρατού 2, στάση "Στρατηγείο) και οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν αφορούν την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές, τα μέτρα αυτοπροστασίας από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο φαινόμενο του σεισμού. Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα των επιπτώσεων μίας τέτοιας κατάστασης στη ψυχολογία του κόσμου, καθώς και ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Εισηγητές θα είναι η Δρ. Ασημίνα Κούρου, Γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), η κυρία Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική - Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ο κύριος Οδυσσέας Σπύρογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DOTSOFT, καθώς και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Το συντονισμό θα αναλάβει η κυρία Μαρία Σαμολαδά, Δημοσιογράφος.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στην προσπάθειά της να κάνει κοινωνούς του έργου της και να ενημερώσει τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, μερίμνησε, ώστε στην ημερίδα να υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Μεγάλος χορηγός της ημερίδας είναι η INTERAMERICAN και υποστηρικτής το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το οποίο παραχώρησε δωρεάν το αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Υποστηρικτής είναι, επίσης, η SAMIOTAKIS CATERING και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος FP7 Cosmic. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το TV 100 & FM 100, το Ράδιο Θεσσαλονίκη και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο 2310 310649 ή στο inform@hrt.org.gr.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.