Έκλεισε με επιτυχία το Field Day 2012 της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών στο Πάρκο Τρίτση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Field Day 2012 στο οποίο συμμετείχαν οι Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών τηςΕνωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

      Το Field Day είναι ένας "διαγωνισμός" που σκοπός του είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες επικοινωνίας απο 1,8 ΜΗz έως 144 ΜΗz , με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης.

       Και φέτος οι Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών με μια ομάδα 10 ατόμων εγκατέστησαν 2 υπαίθριους σταθμούς με τα αντίστοιχα κεραιοσυστήματα στο Περιβαντολογικό Πάρκο Α. Τρίτσης στο Ίλιον, και λειτούργησαν ένα στα HF και ένα στα VHF για 24 ώρες συνεχόμενα, πραγματοποιώντας επαφές με σταθμούς εντός της ελληνικής επικράτειας και το εξωτερικό δοκιμάζοντας στη πράξη τη καλή λειτουργία του εξοπλισμού, την εκπαίδευση των μελών καθώς και την λειτουργικότητα των συχνοτήτων εκτάκτων αναγκών ανά την ελληνική επικράτεια.

       Περισσότερα & φωτογραφικό υλικό στο http://www.raag.org/displayITM1.asp?ITMID=526&LANG=GR