Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων από Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.09/2008 στις 10/12/2008 Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:  

       Σημαντική Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο διήμερο (Πέμπτη & Παρασκευή 11-12/12/2008) στη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι:         

       α.   Οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ που θα επικρατήσουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11-12-08) στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα. (Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα δυτικά).         

       β. Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης (11-12-08) στη Δυτική Ελλάδα και την Παρασκευή (12-12-08) κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα είναι το Ιόνιο, η Ηπειρωτική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. ΄Υφεση της κακοκαιρίας αναμένεται σε όλη τη χώρα το Σάββατο (13-12-08).  

       Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ της Ε.Μ.Υ. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί. Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

         Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.