Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ. στις 9/11/2009

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ,  σταδιακή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (Δευτέρα 9-11-09) το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την ΄Ηπειρο , τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και πιθανώς στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν το 8 Μποφόρ.

Αύριο Τρίτη 10-11-09 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση εως 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη 11-11-09 τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Λεπτομέρειες  για την εξέλιξη  του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται  στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ Της  Ε.Μ.Υ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π.   και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά   υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις  ενδέχεται να δημιουργήσουν  προβλήματα.

Για τους παραπάνω λόγους , η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες  τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ*.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.

*Σημείωση: Μέτρα Αυτοπροστασίας διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.