Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων από Πέμπτη βράδυ 22 Ιανουαρίου

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.02/2009 στις 22/02/2009 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ,  προειδοποιεί:

       Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη 22/01/09 τη νύχτα ο καιρός στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και τους θυελλώδεις Νοτιοανατολικούς Ανέμους οι οποίοι θα φτάσουν τα 9 και στο Ανατολικό Αιγαίο τα 10 Μποφόρ.

       Αύριο Παρασκευή 23/01/09 η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

       Το Σαββατοκύριακο 24-25/01/09 τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

       Λεπτομέρειες  για την εξέλιξη  του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ της Ε.Μ.Υ.

       Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

         Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά  υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις  ενδέχεται να δημιουργήσουν  προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις  Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

       Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.