Δελτίο Τύπου για την Άσκηση SEESIM 2008

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα συμμετάσχει ενεργά στην άσκηση SEESIM-08 (South Eastern Europe Simulation), όπου θα συμμετάσχουν οι χώρες της SEDM (Southeastern Europe Defence Ministerial) (Αλβανία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Σερβία), η Σουηδία και οι ΗΠΑ.

    Η άσκηση SEESIM, είναι άσκηση προσομοίωσης που σκοπό έχει την ανάπτυξη και το συντονισμό των χωρών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, ταυτόχρονα σε όλες τις παραπάνω χώρες και για φέτος ο κεντρικός επιχειρησιακός συντονισμός θα εδρεύει στη Βουλγαρία από 20 έως 31 Οκτωβρίου 2008. Τα σενάρια των χωρών περιλαμβάνουν τόσο επεισόδια σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας μεταξύ τους σχετικά με την αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών.

    Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.