ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 25/6/2008

Σήμερα το μεσημέρι και ώρα 13.07 το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π ενημερώθηκε για την έναρξη πυρκαγιάς στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής και συγκεκριμένα στην οδό Μπουμπουλίνας.

Ως άμεση αντίδραση και εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της περιοχής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε άμεση ετοιμότητα το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της χώρας στην περιοχή της Αττικής.

 Ειδικότερα τέθηκαν σε άμεση ετοιμότητα οι υποστηρικτικές δυνάμεις των ΟΤΑ και ήδη στην περιοχή κατευθύνονται μεγάλος αριθμός από υδροφόρες  και για προληπτικούς λόγους ασθενοφόρα, ενώ τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνδράμει μεγάλος αριθμός εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π σε συνεργασία με τα αντίστοιχα κέντρα της Π.Σ, της Ε.Λ.Α.Σ, του ΕΚΑΒ και των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθεί την εξέλιξη του περιστατικού και αναλόγως της εκτίμησης θα κλιμακώσει την κινητοποίηση των δυνάμεων .

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες λόγο των συχνών διακοπών ρεύματος , να μην χρησιμοποιούν τους ανελκυστήρες παρά μόνο μετά το πέρας των επιχειρήσεων κατάσβεσης.