Διανομή φυλλαδίων με οδηγίες προστασίας στις ενορίες της Αθήνας για ενημέρωση από τη ΓΓΠΠ και την «Αποστολή»

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης των πολιτών της πρωτεύουσας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τη βοήθεια του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου.

     Το υλικό αφορά οδηγίες αυτοπροστασίας από καταστροφές όπως δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, κατολισθήσεις, καταιγίδες, καύσωνα κ.λπ. και θα διανεμηθεί σε περισσότερους από 30 Ιερούς Ναούς. Η προσπάθεια υλοποιείται στα πλαίσια του Μνημονίου Συναντίληψης & Συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στη ΓΓΠΠ και την «Αποστολή».

     Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης,  εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τον Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για τη στήριξη τους και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί διευρύνοντας τις δυνατότητες ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους.

     Οι βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσουν οι πολίτες πώς να προλάβουν και πώς να προετοιμαστούν για οποιοδήποτε αναπάντεχο γεγονός. Να καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης ώστε αφενός να ξέρουν πώς να αντιδράσουν κατά τη διάρκεια ενός φυσικού φαινομένου ή ενός τεχνολογικού ατυχήματος κι αφετέρου τί να περιμένουν ως συνέπεια.

     Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσουν τις  από κοινού ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών και θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να διαφυλάξουν τη ζωή και την περιουσία τους.