ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις  23/08/2009 και ώρα 12:10 μμ  προσγειώθηκαν στο Α/Δ της Ελευσίνας (2) Α/Φ CL-415 της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Η Ιταλική Ευρωπαϊκή Μονάδα (Module) αεροπυρόσβεσης, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη Γ.Γ.Π.Π. στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αμέσως μετά από μια σύσκεψη ενημέρωσης, εντάχθηκε στις δυνάμεις αεροπυρόσβεσης, οι οποίες επιχειρούν στην περιοχή της ΒΑ Αττικής.

Παράλληλα αναμένεται να αφιχθεί στο Α/Δ Ελευσίνας η Ευρωπαϊκή Μονάδα (Module) EU FFTR αποτελούμενη από (2) Α/Φ CL-215. Η Ευρωπαϊκή Μονάδα, η οποία  υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU FFTR, το οποίο συντονίζει η Γαλλία, θα εμπλακεί και αυτή άμεσα στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Δημοκρατία της Κύπρου ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας μας προσέφερε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ένα Ε/Π τύπου ΚΑ-32, το οποίο εντάχθηκε άμεσα στον επιχειρησιακό  σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης  (2)  Γαλλικά αεροσκάφη CL-415 θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί από τη βάση τους  στη Μασσαλία και εκτιμάται ότι θα αφιχθούν στο Α/Δ Ελευσίνας στις 11.30 π.μ. τοπική ώρα περίπου.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π. παραμένει σε άμεση συνεργασία με το ομόλογο Κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης MIC, της Ιταλίας COAU και της Γαλλίας COGIC για τον συντονισμό της διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Συνδρομής.