ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 20-09-2008

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α. 06/2008 από 20-09-2008/11.45 C Έκτακτο Δελτίο  Πρόγνωσης     Επικίνδυνων Καιρικών  Φαινομένων,  σε  συνέχεια  του   Α.Α. 05 / 2008   από     19-09-2008/12.15 C Εκτάκτου Δελτίου Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ και με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, προειδοποιεί:
α. Από σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 20-9-2008) και έως τις πρωινές ώρες αύριο (Κυριακή 21-9-2008) ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
       β. Οι άνεμοι στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.
 
Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα, εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Για τους παραπάνω λόγους, η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ*.Πληροφορίες σχετικά με μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών, μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π.,www.civilprotection.gr, καθώς και σε φυλλάδια που διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες.
 
   Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινόμενων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.