Ενημέρωση των πολιτών με συνεργασία της ΓΓΠΠ και της ΜΚΟ "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις δράσεις αυτοπροστασίας από καταστροφές όπως δασικές πυρκαγιές, σεισμοί, κατολισθήσεις, καταιγίδες, καύσωνα κ.λπ. πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με διανομή έντυπου υλικού με σχετικές οδηγίες μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

       Η συνεργασία των δύο φορέων πραγματοποιείται για τρίτη φορά.

       Ειδικότερα, σε εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης & Συνεργασίας που έχουν υπογράψει η τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης των πολιτών της πρωτεύουσας μέσα από 5 Κοινωνικά Παντοπωλεία, στον Ταύρο, στην Καλλιθέα, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο για ανασφάλιστους εμπόρους στην Καλλιθέα. Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Οργάνωσης επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες πολίτες καθώς σε αυτά διανέμονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε απόρους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

       Σκοπός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι η ενημέρωση, η λήψη μέτρων πρόληψης και η προετοιμασία των πολιτών έναντι των κινδύνων από φυσικές καταστροφές και ακραία φαινόμενα, η κατάστρωση σχεδίου έκτακτης ανάγκης και η αντίδραση κατά τη διάρκεια ενός αντίστοιχου φαινομένου. 

       Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσουν τις από κοινού ενέργειες ενημέρωσης του κοινού και θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα με όλες τους τις δυνάμεις για να διαφυλάξουν τη ζωή και την περιουσία του.

 

                                                

                                     Πατήστε την εικόνα για να διαβάσετε τις οδηγίες προστασίας