ΕΟΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Άσκηση εν όψει Αντιπυρικής Περιόδου 2009

 Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου του 2009 , που αρχίζει από την 1η Μάη και λήγει την 31 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απρ 2009 στις εγκαταστάσεις του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης μελών της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ) και προσωπικού του Δήμου Περιστερίου από την Διεύθυνση Καθαριότητας, Πρασίνου και την Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας που  μετέχουν στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας για την δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση.

    Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΠ κ. Γεώργιος Δρακόπουλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε με την συνδρομή όλων των πολιτών το 2009 να έχουμε τις λιγότερες πυρκαγιές στη χώρα μας.

     Ο υπεύθυνος της Ομάδας Πυρόσβεσης της ΕΟΠΠ κ. Αθηνόδωρος Χαζηπαναγιώτου αναφέρθηκε στον ρόλο των εθελοντών στην δασοπροστασία και την πρόληψη των δασικών Πυρκαγιών.

     Στην άσκηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία από την Ελληνική  Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών  Αττικής (Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κασφίκη.

     Υπό την εποπτεία του Διοικητή του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Επιπυραγού κ. Αθανασίου Τρομπούκη,  ο Υποπυραγός  Νικόλαος  Κυριαζής  ανέπτυξε τα μέτρα πρόληψης και τις διαδικασίες αντιμετώπισης  αστικών και δασικών πυρκαγιών, κατηύθυνε τους εκπαιδευόμενους στην πρακτική εξάσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

     Χρησιμοποιήθηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ., δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Περιστερίου, ένα παλαιό όχημα  ΤΚΖ και φορητοί πυροσβεστήρες  Ξ. Κ., CO2 .

     Ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στην άσκηση και τόνισε με έμφαση τη σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης και της ενεργοποίησης  των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών.

 

    

                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο