Επίσημη επίσκεψη του Επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης στην ΓΓΠΠ

Αθήνα, 07 Αυγούστου 2017

 

Με τον Επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα κ. Δανιήλ Εσδρά, συναντήθηκε την Παρασκευή 04 Αυγούστου στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Εσδρά μεταξύ άλλων ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΔΟΜ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην χώρα μας. Από πλευράς του ο κ. Καπάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Εσδρά για την σημαντική συμβολή του ΔΟΜ κατά την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, με τη σειρά του τον ενημέρωσε για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγική-μεταναστευτική κρίση στην χώρα μας, μέσω της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ).

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της ήδη αγαστής συνεργασίας των δύο φορέων, με στόχο την ευόδωση των προσπαθειών στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Κατηγορία: