Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων Δευτέρα 10/10/2011 - Τρίτη 11/10/2011

Αθήνα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

    Σε συνέχεια του από 07.10.2011/12.30 (C AA.10/2011) έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ανακοινώνονται τα παρακάτω:

    Η κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ θα συνεχιστεί  το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Πιο αναλυτικά:

     Σήμερα Δευτέρα 10.10.2011 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις ανατολικότερες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής Βόρειας  Ελλάδας.

     Αύριο Τρίτη 11.10.2011 τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

•·         Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

•·         Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

•·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•·         Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

•·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.