* Εκστρατεία ενημέρωσης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών από πρόχειρα θερμαντικά μέσα

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016

 

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Ευαγγελιστρίας 2 Αθήνα, 5ος όροφος).

Η συνέντευξη αφορά σε εκστρατεία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με οδηγίες προστασίας, για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε καταλύματα, λόγω χρήσης πηγών θέρμανσης αυξημένης επικινδυνότητας.

Επίσης, με την ευκαιρία των εορτών στις οδηγίες περιλαμβάνονται και χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή πυρκαγιών από αιτίες που έχουν σχέση με χριστουγεννιάτικα είδη (φωτιστικά, δέντρα, κεριά).

Αφορμή της εκστρατείας αυτής είναι η σημαντική αύξηση των πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια, με αντιστοιχία σε ανθρώπινες απώλειες, κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, καθώς οι συμπολίτες μας λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο πρόχειρα μέσα θέρμανσης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.