Καταστροφικές πυρκαγιές στην Ιταλία. Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2017

 

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Emergency Response Coordination Centre - ERCC), μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών συνεχίζουν να μαίνονται στην κεντρική και τη βόρεια Ιταλία, κυρίως στις περιοχές Abruzzo, Campania, Calabria, καθώς και στο νησί της Σικελίας.

Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας αναφέρει ότι μέχρι τις 12 Ιουλίου δύο άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή της Messina, πολλά σπίτια εκκενώθηκαν, ενώ αρκετοί δρόμοι στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Βεζούβιο (Campania) αποκλείστηκαν. Επίσης, σημειώνεται ότι επιχειρούν ήδη 11 Canadair και 9 ελικόπτερα, ενώ ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ), κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας για την παροχή μίας μονάδας εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης (2 Canadair). Άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα η Γάλλια, η οποία διέθεσε μία μονάδα μέσω της Εθελοντικής Δεξαμενής (Volunteer Pool) του ΕΜΠΠ.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών (European Forest Fire Information System - EFFIS) προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών παραμένει πολύ ισχυρός για τη Σικελία, τη Σαρδηνία και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ιταλίας, για αρκετά τμήματα της νοτιοανατολικής Ισπανίας, για τα παράλια της Κροατίας, για την κεντρική Αλβανία, για την κεντρική και τη βόρεια Σερβία, για τις κεντρικές περιοχές της ΠΓΔΜ, για πολλές περιοχές της Τουρκίας και για το κεντρικό μέρος της Κύπρου. 

 

 

Αρχείο: 
Κατηγορία: