* Παράδοση των ολλανδικών κινητών ιατρικών μονάδων στο ΕΚΕΠΥ

Αθήνα, Τρίτη 19 Απριλίου 2016

 

Παραδόθηκαν σήμερα , 19 Απριλίου 2016, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) οι δεκαοκτώ (18) κινητές ιατρικές μονάδες από την Ολλανδία, οι οποίες προσφέρθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Τις μονάδες παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, ο Διοικητής του Κέντρου Νικόλαος Παπαευσταθίου, με την ταυτόχρονη παρουσία του ίδιου του Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας Caspar Veldkamp, στη διάρκεια τελετής η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αποθήκη του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο.

Οι κινητές ιατρικές μονάδες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται να είναι έτοιμες προς χρήση μέσα σε μία εβδομάδα, οπότε και θα διατεθούν σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ανά την Επικράτεια, με την ευθύνη διαχείρισής τους από τον ίδιο τον φορέα.

Ο κ. Caspar Veldkamp εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη αξιοποίηση της βοήθειας που έχει αποσταλεί στην Ελλάδα, μέσω και των δύο ενεργοποιήσεων του ΕΜΠΠ. Επεσήμανε δε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν σε αυτή τη συγκυρία την χώρα μας με ανθρωπιστική βοήθεια.