Συνάντηση Γενικού Γραμματέα με την Πρέσβη της Αυστρίας

Αθήνα, 14 Αυγούστου 2018

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Ταφύλλης, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Αυστρίας κα. Andrea Ikić-Böhm. Η αυστριακή αξιωματούχος εξέφρασε τη συμπαράσταση της χώρας της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα την Αττική.

Η κα. Ikić-Böhm διατύπωσε παράλληλα και τη διάθεση της Αυστριακής Δημοκρατίας, η οποία διαθέτει  για το τρέχον εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ),  να συνδράμει τη χώρα μας, με αφορμή και την αναγγελία του Πρωθυπουργού για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας, με την παροχή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης καθώς και διδαγμάτων από αντίστοιχες εμπειρίες. Η Αυστριακή Προεδρία άλλωστε προτάσσει ως κύριο άξονα προτεραιότητας τη θέσπιση μέτρων και πολιτικών για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών (Europe that protects) από την εκδήλωση καταστροφών και άλλων συμβάντων έκτακτης ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει την ενίσχυση της Αρχής της Επικουρικότητας, με τρόπο ώστε ζητήματα εξαιρετικής σημασίας, όπως η ασφάλεια των πολιτών, να αποτελούν πρόνοια κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης.

Ο Γενικός Γραμματέας, ευχαρίστησε την Πρέσβη για την πρωτοβουλία και την ενημέρωσε για τους στόχους, το περιεχόμενο και τις προτάσεις αναμόρφωσης του συστήματος πολιτικής προστασίας.

 

 

Κατηγορία: