* Συνάντηση με εμπειρογνώμονες της Σουηδικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας (MSB)

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2016

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και της ομόλογης εθνικής Αρχής της Σουηδίας (MSB) και με βάση του Μνημονίου Κατανόησης που έχει υπογραφεί  από τις δύο Αρχές για κοινές δράσεις σε θέματα εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 20/12/2016, στην έδρα της Γ.Γ.Π.Π., συνάντηση σχεδιασμού (planning meeting) μεταξύ δύο(2) εμπειρογνωμόνων της Σουηδικής Αρχής, στελεχών της Γ.Γ.Π.Π., καθώς και εκπροσώπων από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής), των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καθορισμός των βασικών αξόνων για την πραγματοποίηση στοχευμένης εκπαίδευσης  (σεμιναρίου) εντός του α’ τριμήνου του 2017, σχετικά με τη διαχείριση χώρων φιλοξενίας πληγέντων ατόμων από καταστροφές (camp management for affected populations).

Πρόκειται για μία περιοχή στο πεδίο των εκτάκτων αναγκών, του οποίου η ανάγκη αναδείχτηκε ιδιαίτερα μετά την προσφυγική κρίση και στο οποίο είναι προφανές ότι  απαιτείται μία συστηματικότερη οργάνωση.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης στον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η Γ.Γ.Π.Π. έχει εξαιρετική συνεργασία με την MSB και στοχεύει σε από κοινού δράσεις που θα αφορούν ανθρωπιστικές αποστολές στην ευρύτερη εύθραυστη περιοχή.