Συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Συντονιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό κατά την χειμερινή περίοδο 2018-2019 πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 17/12/2018, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Ταφύλλη, στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό», της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στo Σχέδιο προσδιορίζονται με σαφήνεια οι ρόλοι και αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων πολιτικής προστασίας σε έργα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό και παρέχονται συντονιστικές οδηγίες για την από κοινού αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείριση των συνεπειών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ), του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας καθώς και από τις εταιρείες Αττικές Διαδρομές Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε., Ολυμπία Οδός Λειτουργία Α.Ε., Μορέας Α.Ε., Νέα Οδός Α.Ε., Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Κατά τη σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. και φορέων χειμερινής συντήρησης, στην περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων, τα οποία μπορεί να προκύψουν από χιονοπτώσεις και παγετό και την περαιτέρω παροχή βοήθειας σε οδηγούς και επιβάτες.

Κατηγορία: