Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με παρατηρητή στη Διεθνή Άσκηση για δασικές πυρκαγιές “MEFF 2017 ISRAEL”

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2017

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει με στέλεχός της σε ρόλο παρατηρητή στη Διεθνή Άσκηση “Middle East Forest Fires” (MEFF), που διοργανώνεται από τη Γαλλία και διεξάγεται από τις 23 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2017 στο Ισραήλ, με τη συνεργασία της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης.

Η άσκηση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ασκήσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετέχουν σε αυτή με δασοπυροσβεστικές δυνάμεις (πυροσβεστικά αεροπλάνα, πεζοπόρα τμήματα και εξοπλισμό) η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Στην άσκηση, η οποία αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, λαμβάνουν ενεργό μέρος 400 στελέχη μονάδων πρώτης απόκρισης, ιατρικής φροντίδας και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η άσκηση, που διενεργείται για πρώτη φορά, βασίζεται σε προσομοίωση και εκτυλίσσεται βάσει ενός σεναρίου που αφορά στην εκδήλωση μιας καταστροφής μεγάλης κλίμακας, η οποία εκτείνεται εκτός των συνόρων μιας χώρας.

                     

    

    

    

 

 

Αρχείο: 
Κατηγορία: