* Συμμετοχή της χώρας μας στην αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στις πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό περιοχές της Ιταλίας

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σε συνέχεια του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Ιταλία, η ιταλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στις 7 Σεπτεμβρίου, με αίτημα την αποστολή ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων σε διάφορους τομείς.

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με τη σειρά της ενημέρωσε όλους τους Έλληνες εμπειρογνώμονες, από τους οποίους τέσσερις εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ένας τελικά επελέγη,  ο οποίος προέρχεται από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ). Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να φθάσει αύριο στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Είναι γνωστό πως η ΓΓΠΠ έθεσε στη διάθεση των Ιταλικών Αρχών και στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Αθήνας-Ρώμης κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξέφρασε ήδη την ικανοποίησή του για την επιλογή Έλληνα εμπειρογνώμονα δηλώνοντας πως πέρα από την βοήθεια προς την Ιταλία, η παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων σε μεγάλες καταστροφές, όπως η πρόσφατη στην Ιταλία, αποτελεί προστιθέμενη αξία και για την ΓΓΠΠ και τις Ελληνικές Αρχές μέσω των διδαγμάτων και των παρατηρήσεων που μπορούν να μεταφυτευθούν στη χώρα μας.