Συνάντηση με θέμα: «Πολιτική Προστασία – Εθελοντισμός Αντιπυρική Περίοδος 2015»

                                                                            

 

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πυροφυλάκιο Κ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. «Μοναστήριον», ανοιχτή συνάντηση με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015», η οποία διοργανώθηκε από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Β/Α ΤΟΜΕΑ ΥΜΗΤΤΟΥ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2015.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στον ρόλο των εθελοντών, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες καθώς και σε πτυχές της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Το κυρίαρχο ζητούμενο, όπως αυτό διατυπώθηκε στην ομιλία του Προέδρου του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ., κ. Βαγγέλη Τσιγκρέλη, αποτελεί η προστασία του Υμηττού, ένας στόχος με εξέχουσα σημασία για όλους μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και βραβεύτηκε, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και αφού εξήρε το έργο των εθελοντών, έκανε αναφορά στα σχέδια επιχειρησιακής ετοιμότητας και τις προετοιμασίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χαιρέτισε την εκδήλωση και συνεχάρη τους εθελοντές στους οποίους δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Παιανίας και Αγίας Παρασκευής καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και φορέων Πολιτικής Προστασίας της Αττικής. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Υποστράτηγο κ. Σερεντέλλο να βραβεύεται για την προσφορά της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και τιμής ένεκεν τόσο σε εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας όσο και σε εκπροσώπους φορέων που έχουν συνεργαστεί με τις εθελοντικές οργανώσεις προς όφελος της βέλτιστης δράσης τους και προσφοράς τους στην Πολιτική Προστασία της Χώρας.

 
 
   

Παρατίθεται φωτογραφικό υλικό του Σωματείου Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού.