Συντονιστική σύσκεψη στον Πύργο της Ηλείας

Πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007, συντονιστική σύσκεψη υπό την Προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτη Μουζά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρου Σπυρίδων, του Νομάρχη Ηλείας κ. Χαρ. Καφύρα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της επισκόπησης των εξελισσόμενων έργων και των δράσεων πρόληψης για τον κίνδυνο από πλημμύρες καθώς και της λήψης αποφάσεων σχετικά με τον συντονισμό των ενεργειών των συναρμόδιων υπηρεσιών για την επιχειρησιακή αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών συμβάντων.

Επίσης, συζητήθηκε και αποφασίστηκε να αναληφθούν δράσεις εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τα φαινόμενα των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

Ακολούθησε επίσκεψη κλιμακίου στις θέσεις εκτέλεσης αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Αλφειού και των παραποτάμων του.