Σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται από χιονοπτώσεις και παγετό

Συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων και επίλυση προβλημάτων απασχόλησε για άλλη μια φορά τη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.  
 Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος κάλεσε εκπροσώπους από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς δηλαδή Υπουργεία, Περιφέρειες, Νομαρχίες, ΟΤΑ και εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου και με αφορμή την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών.»

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Φούρλας πρόσθεσε ότι:

«Το κράτος βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Στην Αττική υπάρχουν 20-25 αδύνατα σημεία όπου θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή με το συντονισμό της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων. Τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι η γέφυρα Χαμοστέρνας, Καλλιρρόης και Πειραιώς. 
Εκεί παρουσιάζονται προβλήματα λόγω του ανεπαρκούς πλέον αποχετευτικού δικτύου το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί εξ αρχής». Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαράλαμπος Μανιάτης δήλωσε ότι «υπάρχει καλή συνεργασία με τους δήμους και τις νομαρχίες και πώς οργανώνονται κάθε μέρα και καλύτερα».