Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Κου Θεόδωρου Μπούφη Στο συνέδριο «Εθελοντισμός – Κοινωνική Οικονομία – Πράσινη Ανάπτυξη & Περιβάλλον» Ιούνιος 2010, Πύργος, Ηλεία

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη,

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Αξιότιμε κε Νομάρχη,

Αξιότιμες κύριες και κύριοι,

    Πρωτοβουλίες, όπως το παρόν συνέδριο που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, επιβεβαιώνουν την αξία του εθελοντισμού ως την κινητήρια δύναμη ανθρώπινης παρέμβασης, κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

    Μέσα από τις δράσεις τους οι εθελοντικές οργανώσεις συνδράμουν αποφασιστικά στο έργο της Πολιτικής Προστασίας σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, μειώνουν συμπεριφορές αμέλειας και αδιαφορίας, ενώ αντίθετα ενδυναμώνουν το αίσθημα συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχοντας πλήρη εκτίμηση στο επιτυχημένο έργο των ελληνικών εθελοντικών οργανώσεων στη χώρα μας και διεθνώς, έχει θέσει ως μία από τις προτεραιότητές της την ολοκλήρωση του Συστήματος Εθελοντισμού με τη θεσμοθέτηση της πιστοποίησης, εκπαίδευσης και ασφαλιστικής κάλυψης των εθελοντών. Ήδη επικαιροποιήθηκε το μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και διοργανώθηκαν εκπαιδεύσεις δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης κατά το μήνα Μάιο από το Πυροσβεστικό Σώμα.

    Με δεδομένη την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός εκπέμπει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ανθρωπισμού, ευαισθησίας και ενεργού συμμετοχής των πολιτών εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.