1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου

 Σημαντική Ελληνική πρωτοβουλία ξεκινάει την Τρίτη 26 Μαΐου 2009, στις 09:30 στο Αμφιθέατρο « Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών.

   Πρόκειται για το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου με τίτλο «Από τη Θεωρία στην Πράξη», το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Διϋπουργική Επιτροπή για την Εφαρμογή και Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, που αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Πρόνοιας, Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, των ΑΕΙ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

   Το Σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και Δικαιοσύνης.

   Τα μαθήματα που θα διεξαχθούν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, απευθύνονται σε εκπροσώπους υπουργείων, Μ.Κ.Ο., φοιτητές, και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009.

   Εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού και αξιόλογοι καθηγητές Κεντρικών και Περιφερειακών πανεπιστημίων της χώρας, θα αναπτύξουν ενότητες που αφορούν στις αρχές του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, στις Διεθνείς Συμβάσεις και στο ελληνικό έννομο πλαίσιο .