Επίσκεψη Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2021

 

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης (01-03 Δεκεμβρίου), όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, Nicolas Schmit, καθώς και με τον Michael Hager, Διευθυντή του Γραφείου του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vladis Dombrovskis.

Επίσης, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO), Παρασκευή Μίχου, τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN), Maarten Verwey, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της DG ECFIN, Declan Costello, καθώς και με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους που υπηρετούν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.  

Στο πλαίσιο των συναντήσεών του, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, με την κωδική ονομασία «Αιγίς». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Αιγίς, ύψους 1,7 δις ευρώ, χρηματοδοτείται και από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ και του ΕΣΠΑ 2021-27.

Κατηγορία: