Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και μαθήματα «πρώτων βοηθειών» από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Π.Π. Αγριάς Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς και η Τοπική Ομάδα Υγείας Αγριάς, με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Βόλου, διοργανώνουν από κοινού σεμινάριο σε όλα τα μέλη της Ομάδος και του ευρύ κοινού της πόλης με θέμα «Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις».
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.
 
Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και επίδειξη με προπλάσματα και ειδικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει μαζί με τους ειδικούς στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, τραύματα, πνιγμονή, θέση ανάνηψης, κλήση των υπηρεσιών υγείας κ.λπ.
 
Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν ο Διοικητής του Ε.Κ.Α.Β. Βόλου, γιατροί και νοσηλευτές. 
 
Το πρώτο 4ώρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 - 21.00 στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς ενώ το επόμενο 4ώρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 - 21.00 στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς για τα επόμενα οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως με νεότερες ανακοινώσεις. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ ή στο τηλέφωνο 6977706219. 
Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED)¨.
 
α) Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).
β) Διάλεξη για την καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.
γ) Διάλεξη για τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
δ) Επίδειξη και τοποθέτηση σε πλάγια θέση Ασφαλείας (ανάνηψης).
ε) Επίδειξη στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
στ) Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) με εκπαιδευτικούς Αυτόματους Απινιδωτές, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων (25 ατόμων).
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και είναι δωρεάν.
 
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αριθμημένη βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΚΑΒ.