Έκτατη Μητροπολιτική Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Αθήνα, 09 Αυγούστου 2019

Σήμερα 9 Αυγούστου 2019 και ώρα 20.00, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συγκάλεσε έκτακτη Μητροπολιτική Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με θέμα την ετοιμότητα όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Σκοπός της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν η λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) που θα επικρατήσει το επόμενο τριήμερο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, η Περιφερειάρχης Αττικής και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ και εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, καθώς και εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Κατηγορία: