Επίσκεψη στην Πορτογαλία πραγματοποιεί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2021

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει (23-25 Νοεμβρίου) ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της 14ης Υπουργικής Συνόδου της Ανοιχτής Μερικής Συμφωνίας για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στην Υπουργική Στρογγυλή Τράπεζα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (EFDRR) του Γραφείου Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (UNDRR).

Κεντρικές θεματικές στα δύο διεθνή fora αποτελούν η κλιματική κρίση και η ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των κρατών-μελών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της, με έμφαση στην προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων μεγάλης κλίμακας, όπως η πανδημία Covid-19. Ο κ. Στυλιανίδης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει, επιπλέον, στους συμμετέχοντες Υπουργούς τις ελληνικές πρωτοβουλίες στα ζητήματα αυτά, όπως αποτυπώνονται και μέσα από τη δημιουργία του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Υπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Eduardo Cabrita, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, João Pedro Matos Fernandes, καθώς και τον Δήμαρχο της Λισαβόνας και πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο, Carlos Moedas.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, ο κ. Στυλιανίδης θα συναντηθεί, επίσης, με τη Βοηθό Γενική Γραμματέα και Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ ΗΕ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, Mami Mizutori, καθώς και τον επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του ΟΗΕ για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, Octavian Bivol.

Κατηγορία: