Χρήστος Στυλιανίδης: Τομή για την πολιτική προστασία το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2020

    Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, για το σχέδιο νόμου σχετικά με την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Χαρακτηριστικά, σε χθεσινή ανάρτησή του στο Τwitter ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει: «Συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για δημιουργία σύγχρονου και αποτελεσματικού "Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων & Αντιμετώπισης Κινδύνων". Είναι τομή για την πολιτική προστασία στην Ελλάδα. Πρόληψη και ετοιμότητα βασικός πυλώνας του».

    Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του δηλώνοντας: “Η αναγνώριση της προσπάθειας μας από τον πλέον έμπειρο και γνώστη της πολιτικής προστασίας σε όλη την Ευρώπη μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και μας δίνει δύναμη! Συνεχίζουμε”.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από το Νοεμβρίου 2014 έως το Δεκέμβριο 2019. Στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά σημαντικών κρίσεων, ενώ επίσης ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία. Επιπλέον, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και δημιουργίας του RescEU.

Κατηγορία: