Σε Ηράκλειο Κρήτης, Γαύδο, Κάρπαθο, Σάμο και Ικαρία ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ολοκληρώθηκαν, χθες 27 Σεπτεμβρίου 2019, οι επισκέψεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στo Ηράκλειο Κρήτης, στην Γαύδο, Κάρπαθο, Σάμο και Ικαρία.

Αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Αρχηγού του ΠΣ Αντιστράτηγου Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγου Ιωάννη Πετρούτσου και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχου Νικόλαου Λαγουδάκη, καθώς και στελεχών του ΠΣ. Στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου για την περιοχή της Κρήτης  και συζητήθηκαν γενικότερα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος για την επίλυση χρόνιων δυσλειτουργιών που απασχολούν την περιοχή.

Έπειτα, ακολούθησαν επισκέψεις του Γενικού Γραμματέα στο ακριτικό νησί της Γαύδου, καθώς και σε Κάρπαθο, Σάμο και Ικαρία και οι συναντήσεις του με τους Δημάρχους, τα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΠΠ και τα στελέχη του ΠΣ. 

Ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διεξοδικά για τα κατά τόπους ζητήματα που άπτονται των θεμάτων της ΠΠ,  ενώ διαβεβαίωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η Πολιτεία έχει και την βούληση αλλά και το σχέδιο για την διευθέτηση τους. Επίσης  στις εν λόγω συσκέψεις αναλύθηκαν οι επιχειρησιακές προτεραιότητες της νέας περιόδου αλλά και λειτουργικά ζητήματα που άπτονται των νέων δομών της ΓΓΠΠ με  την πρόληψη και την ετοιμότητα να αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα της.

Κατά την διάρκεια όλων των επισκέψεων, ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Συντονιστή Επιχειρήσεων.

Φωτογραφικα στηγμιότυπα από την επίσκεψη Γενικού Γραμματέα σε Ηράκλειο Κρήτης

Φωτογραφικά στηγμιότυπα από την επίσκεψη σε Γαύδο

Από την επίσκεψη σε Κάρπαθο

Από την επίσκεψη στη Σάμο

Από την επίσκεψη στην Ικαρία

 

Κατηγορία: