Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Πέμπτης 27/01/2011 στα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιοθα φθάσουν τα 9 Μποφόρ.  

Την Παρασκευή 28/01/2011,

  1. πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Δυτικής καιΚεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Κεντρικής και Νότιας χώρας ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 Μποφόρ.
  2. Ειδικότερα στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.
  3. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα Δυτικά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

•·        Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

•·        Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

•·        Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή  με το αυτοκίνητο τους.

•·        Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.