Επίσκεψη στη Ρώμη πραγματοποιεί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Αθήνα, 10 Μαΐου 2022

     Στη Ρώμη βρίσκεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, όπου θα πραγματοποιήσει σήμερα σειρά επαφών. Πιο συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Fabrizio Curzio, καθώς και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Carlo Sibilia και την ηγεσία του ιταλικού Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της χώρας, Roberto Cingolani.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για οργανωτικά και επιχειρησιακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου που έχει ξεκινήσει και των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δυο χώρες στον τομέα της δασοπροστασίας. Επιπλέον, θα συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται ήδη στενά σε διμερές επίπεδο σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενώ ιδιαίτερα εντατική είναι και η συνεργασία τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

Κατηγορία: